Danske Vandværker er med til at løse vandspild i USA – artikel fra

Danske Vandværker er med til at løse vandspild i USA

Danmark vil hjælpe Obama med at løse USA’s vandproblemer. Waterville, som er en kæmpe Lego-model, skal vise hvordan. Danske Vandværker sender vandekspert til Vandets Dag i Det Hvide Hus for at forklare om de danske løsninger.

På Vandets Dag den 22. marts holder Det Hvide Hus Vandtopmøde. Målet er at demonstrere løsninger, som kan hjælpe USA med at løse de alvorlige udfordringer på vandområdet. Et delmål er at reducere det høje amerikanske vandforbrug med hele 33 %.

Danske løsninger i Det Hvide Hus
Med præsident Obama i spidsen vil USA reducere vandspild og løse landets store problemer med manglede vandressourcer. Og inspirationen kommer fra Danmark, der som det eneste udenlandske land kommer til at demonstrere vandløsninger på Vandets Dag i Washington D.C. Danske Vandværker er med i et bredt konsortium, som består af 12 førende danske vand teknologi virksomheder, rådgivere og interesseorganisationer, der har overbevidst Obamas administration om, at danske vandløsninger er så interessante, at de skal deltage blandt kun 10 udstillere på mødet.

20.000 klodser på en uge
Konsortiet har bygget Waterville, som er en omfattende Lego-model, der skal demonstrere de danske løsninger fra kortlægning af grundvandet over en effektiv vandforsyning til en energiproducerende spildevandsrensning.

LEGO Model Vandforsyning USA Komp Web

Waterville består af en by med en 1,5 m høj skyskraber, en svævende helikopter, og en komplet undergrund med vandværksboring og vandrør som repareres for lækager. Og alt er sat sammen af 20.000 legoklodser.

Fordobling af eksporten
Efter udstillingen i Det Hvide Hus kommer Lego-modellen på turne på udstillinger rundt om i verden, hvor danske vandløsninger skal i fokus. Det sker som led i Vandvisionen, som en samlet danske vandbranche står bag. Ambitionen er at fordoble eksporten af dansk vandteknologi inden 2025 og dermed skabe mindst 4.000 nye danske arbejdspladser. Sådan et eksporteventyr er realistisk, fordi Danmark har en global førerposition inden for vandteknologi. Det har USA fået øjnene op for. Konsortiet bag initiativet består af Leif Koch, Skytem, Kamstrup, Rambøll, DHI, AVK, Danfoss, Grundfos, Danske Vandværker, DANVA, MCH og State of Green.

Yderligere oplysninger

Allan Weirup, direktør i Danske Vandværker, tlf. 4020 9242, mail: aw@danskevv.dk
Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder i Danske Vandværker, tlf. 2670 7106 mail: dr@danskevv.dk